Directie aan het woord

Het impact maken was voor mij de reden om 10 jaar geleden de overstap te maken van een prachtige multinational naar het wat overzichtelijker bedrijf Van Geloven. Mooie en bekende merken waarvan iedereen natuurlijk Mora kent, met een grote omzet in Nederland en België en met de ruimte om beleid te bedenken en uit te voeren. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Wat maken we veel mee en wat doen we gave dingen. En het leuke is dat we met elkaar zelf op de knoppen kunnen drukken en heel snel zelf het resultaat zien van onze eigen beslissingen.

Vorig jaar hebben we tijdens de corona-crisis de tijd genomen om ons strategisch plan 2025 te schrijven. En daar hebben we vervolgens via een online talkshow (waar eigen mensen de hoofdrol in hadden) het hele bedrijf in mee genomen. Natuurlijk willen we groeien en daarmee onze groei van de afgelopen 10 jaar doorzetten. Afgelopen 10 jaar is Mora in de supermarkt in omzet verdubbeld. We zien naar de toekomst grote kansen in heerlijke snacks zonder vlees en denken zelfs in 2025 richting 50% vleesvrij te gaan. We willen het meest innovatieve bedrijf zijn. We willen de consument als geen ander begrijpen en daarop inspelen. Digitaal de consument en klant bereiken kent geen geheimen voor ons. En uiteraard willen we deze groei op een verantwoorde manier bereiken met respect voor mens, onze lokale omgeving en de  planeet. In de fabriek maar zeker ook op kantoor en in de auto onderweg staat Veiligheid voor ons op prioriteit nummer 1. Via uitgebreide bewustwordingscampagnes en gerichte investeringen hebben we het aantal ongevallen fors verlaagd en is ons ultieme doel om 0 ongevallen te hebben. Vlees willen we betrekken van bronnen die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. En uiteraard gaan we ons steentje bijdragen aan vermindering van voedselverspilling en vermindering van energieverbruik.

We zijn in 2016 onderdeel geworden van het mooie familiebedrijf McCain, bekend van de aardappel producten. McCain wil graag in Europa een appetizer (snacks) business opbouwen en heeft inmiddels veel geld in onze fabrieken geïnvesteerd. Hierdoor hebben we een duidelijk en stabiel toekomstbeeld en zijn we financieel een solide bedrijf. We worden steeds meer onderdeel van het McCain netwerk doordat we lekkere snacks leveren via McCain aan de grote Foodservice ketens binnen Europa. Tegelijkertijd hebben we veel ruimte om binnen Nederland en België ons eigen beleid neer te zetten: een zelfstandig bedrijf binnen een groot moederconcern. Met naast financiële stabiliteit ook het voordeel van internationale loopbaanpaden en meeliften op de professionele training en development van McCain.

Kortom, ik had de afgelopen 10 jaar niet willen missen en zie uit naar verdere groei en ontwikkeling met deels ook weer nieuwe collega’s van buiten ons bedrijf. Van harte welkom dus om bij ons te solliciteren en samen met ons op de knoppen te drukken en op die manier impact te maken op je eigen toekomst.

Naam: Jan Aaltzen Linde
Functie: CEO
Werkzaam bij Van Geloven sinds: 1 februari 2012
 

 

Image
CEO

Naam: Thomas van Meenen
Functie: HR Directeur
Werkzaam bij Van Geloven sinds 1 december 2019

 

Image
HR Directeur

Voordat ik eind 2019 bij Van Geloven aan boord kwam, werkte ik onder meer bij General Electric en ASML. Grote multinationals met dito ambities. Qua omvang is mijn huidige werkgever kleiner. Maar de plannen zijn even groots en ambitieus. En de werksfeer? Die is top!

Bij Van Geloven kun je het verschil maken. Je kunt iets moois bedenken en het later zelf implementeren. Op allerlei manieren impact maken en het bedrijf een paar stappen vooruit laten maken. Voor mij dat de ultieme motivator.

Laat er geen misverstand over bestaan: Van Geloven is een speler van formaat. We zijn zéér succesvol en gezond. Ons fundament is ijzersterk. Zeker sinds de overname door McCain, een multinational uit Canada. Daardoor hebben we toegang tot de middelen en het netwerk om onze positie nóg verder te verstevigen.

Onze drie V’s
Er staat dus veel te veranderen, maar in de kern blijven we altijd een nuchter ondernemend bedrijf. Een bedrijf met korte lijnen, geen onnodige hiërarchie en een goede balans tussen werk en privé. Dat combineren we met onze kernwaarden: de drie V’s. Die staan voor verbinding, verantwoordelijkheid en verbeteren.

De V’s komen terug in alles wat we doen. Verbinden in de manier waarop we samenwerken. Met onze collega’s, maar ook met onze partners en hoe we communiceren met onze klanten. Alleen komen we nergens. Maar samen kunnen we de wereld veroveren.

Transitie naar vleesvrij
Verantwoordelijkheid nemen we richting onze omgeving. De natuur, door verantwoord om te gaan met onze bronnen. De dieren, door alleen samen te werken met bedrijven die serieuze aandacht besteden aan dierenwelzijn. En door steeds meer vleesvrije snacks te produceren – in 2025 vijftig procent van onze afzet! Wij zijn de koploper in de transitie van vleeshoudend naar vleesvrij. Die kartrekkersrol past bij ons en pakken wij graag.

De laatste V staat voor verbetering. De overname door McCain geeft ons de kans om nóg beter en professioneler te worden. Flink te investeren in onze fabrieken. En de kwaliteit van onze backoffice - denk aan IT- en HR-processen - naar een hoger niveau te tillen. We staan aan de vooravond van een grote professionaliseringsslag. Dat is ongekend interessant!

Prachtige en uitdagende kansen genoeg!
Dit vraagt om veranderingsbereidheid, maar ook zeker om extra capaciteit. Mede daarom is er deze Werken bij-site. Bij Van Geloven zitten we te springen om goede en bekwame nieuwe mensen die in onze aanpak geloven. Daarbij staren we ons niet blind op je cv. Wil je een leuke baan in onze productie? Van harte welkom! Heb je een hbo- of wo-achtergrond? Prachtige en uitdagende kansen genoeg, bijvoorbeeld op ons hoofdkantoor.

Van mijn overstap naar Van Geloven heb ik geen moment spijt gehad. Ik kan niet wachten om, samen met mijn geweldige collega’s, nieuwe en mooie stappen te zetten. Nóg dichter bij de top te komen. Werken bij Van Geloven is een feestje. En ik nodig jou uit om met ons mee op expeditie te gaan en je loopbaan een impuls te geven. Kom je?