Wie zijn wij?

Met inmiddels bijna 1.500 medewerkers in Nederland en België en een omzet van circa EUR 250 miljoen, bouwt Van Geloven aan ambitieuze groeiplannen. We zijn absolute marktleider in diepvriessnacks en maaltijdcomponenten voor het retail- en foodservice kanaal. Van Geloven is sinds 2016 onderdeel van McCain, met wereldwijd meer dan 25.000 medewerkers en marktleider in diepvries-aardappel producten. In het merkenportfolio zitten sterke merken als Mora, Van Dobben,  de Bourgondiër, Ad van Geloven, Van Lieshout Snacks en Souflesse. Tot slot levert Van Geloven ook private labels aan geselecteerde partijen.

Bij Van Geloven werken we met plezier en ondernemerschap aan mooie merken waarbij veiligheid onze hoogste prioriteit heeft. Waar we de cultuureigenschappen van onze 6 productielocaties koesteren zie je onze gemeenschappelijke kernwaarden Verbinding, Verbetering en Verantwoordelijkheid overal terug. Zijn dit waarden die ook bij jou passen en wil jij mee bouwen aan onze groeiplannen?

Image
Logo's Van Geloven
Image
Operator Van Geloven

 

Verbinding

Wij zijn een moderne werkgever. Hybride werken is al langer ingeburgerd, mede doordat we al vanuit verschillende locaties werkten. Je werkzaamheden bepalen waar je die dag werkt, en jij bepaalt je agenda in samenspraak met je team en je interne of externe klanten. We  werken nauw samen in een open en collegiale sfeer. We delen kennis en best practices vanuit het gemeenschappelijk belang en het denken in ketens en over afdelingen heen. We zoeken verbinding, leren van elkaar en standaardiseren werkwijzen over onze verschillende kantoren en locaties heen.

Image
Operator Maastricht

 

Verbetering

We streven met elkaar naar verbetering, elke dag weer. Persoonlijke ontwikkeling, de verbetering van bedrijfsprocessen, het concreet maken van onze ambities en plannen. We zijn trots op ons marktleiderschap, en hebben groeiambities om de grootste snackfabrikant van Europa te worden. Wij denken dat het altijd beter kan en zoeken continue naar innovaties en optimalisatie-mogelijkheden. Nieuwe producten, het meten en verbeteren van onze processen en prestaties, technische innovaties. Hier hoort bij jezelf blijven ontwikkelen, de lat steeds hoger leggen en open staan voor feedback. Continue verbetering wordt zeer  gewaardeerd. Er is alle ruimte voor jouw persoonlijkheid, talent en ideeën.

Image
Productie medewerker

 

Verantwoordelijkheid

Voor veilig werken staat je eigen verantwoordelijkheid voorop. In het volgen van de richtlijnen die we voor veiligheid en hygiëne hebben ingericht, en in het signaleren van en aanspreken op afwijkingen hiervan. Oprechte interesse, doorvragen, oplossingen zoeken en creëren, hulp bieden en accepteren: verantwoordelijkheid neem je voor jezelf én voor het geheel. Zo dragen we met elkaar bij aan een plezierige werkomgeving en aan het succes van de organisatie!

Prettige werkomgeving 

Fabriekstrategie 2025

Veilig werken

Fabriekstrategie 2025

Kwaliteit

Fabriekstrategie 2025

MVO en verbeteringen

Fabriekstrategie 2025